Det där med skräpmark…

Kjell A Nordström, raljerar kring det där med tillväxten i olika delar av landet. Stockholm framhålls som hela Sveriges motor och den stad i landet som kommer att växa och vara stark. Allt annat är “skräpmark” men rätt obefintliga förutsättningar. Han pekar särskilt ut Gotland och Värmland som dömda platser. Lite svepande sådär. Ni vet “bönder”. Skräpmark utan universitet och framtid.

Men, sanningen är en annan. Det faktum att Stockholm växer beror på till övervägande del på invandring, inte på att folk flyttar från landet till stan. Faktum är att många faktiskt väljer en annan tillvaro än den i en storstadsregion. Många ser över sin tillvaro och sina livsval och finner att en plats som Gotland, Visby eller annan plats, ger dem mer. Det blir liksom bättre att ha 5 minuter till jobbet tre dagar i veckan och åka till stan en eller ett par av de andra dagarna.

För det som är viktigt idag är kommunikationer. Bredband – här är Gotland Sverigebäst – och snabba fysiska kommunikationer. I vårt fall båt och flyg, för andra kanske bil, tåg eller buss. Men vi vill värna vår tid.

Att jobba centralt i Stockholm och ha över en timmes restid enkel väg har jag valt bort. Jag har valt bort 20 minuter enkel väg också. FÖr allt det andra som boendet på Gotland ger mig. Närhet till natur, ett bra boende och en frihet som jag inte har i Stockholm.

Det jag kan sakna är närheten till internationellt flyg. Nu måste jag alltid resa via Arlanda. Vad sägs om en direktlinje till Kastrup. Hallå #sas!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *