Politik är det möjligas konst

Politik är det möjligas konst och vi brukar säga att det krävs tålamod – för inte går det undan… Men, ibland så kommer man in helt rätt i processen och får helt rätt signaler i helt rätt tid. Som i måndags.

I måndags lade en företagare på Gotland upp lite “gnäll” på FB. Det handlade om att Region Gotland genom sin Kultur- och Fritidsförvaltning hyrde ut bord och stolar. De kan de få göra om det handlar om att det är till föreningar inom regionen. Om det inte handlar om kommersiell verksamhet som konkurrerar med näringslivet.

I detta fall visade det sig att företag under många år hyrt dessa bord och stolar – det var ju en bra bit billigare än att hyra vid de företag som lever på att hyra ut just bord och stolar till företag. Det vill säga Region Gotland gjorde ett ypperligt jobb i att konkurrera med näringslivet och underminera deras möjligheter att göra sitt jobb. Det är INTE i enlighet med kommunallagen.

Jag kontaktade våra ledamöter i Kultur- och fritidsnämnden som inte kände till företeelsen men som skulle ha ordinarie nämnd dagen efter, i tisdags. Jag skickade med en fråga och klockan 1215 på tisdagen blir jag uppringd av partikamraten Roger W som meddelar att “nu är det slut med uthyrning till företag”.

Nämnden fattade genast beslut om att ge nya instruktioner till förvaltningen och stoppa den lagstridiga verksamheten. Idag torsdag var det en blänkare i tidningen.

Slutet gott allting gott!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *