Partiet som inte får nämnas vid namn…

Hallå… Vi är ett parti som är representerade i ett parlament där ett parti (som ingen ser som rumsrent) har cirka 50 mandat. De fick 16% av rösterna och är vågmästare. I senaste opinionsundersökningarna har de fått bortåt 25%. Vi skälver av obehag och det blir ramaskri när Anna Kinberg Batra går ut och säger att vi ska “samtala” med SD.

SD skriver långa listor på områden där de tycker vi kan “komma överens” och vi moderater lutar oss mot “samtala” samtidigt som pressen brunmålar ett helt parti. Kan vi stoppa där en stund:

Våra moderata kärnvärden står fast. Vi har nu blivit ett parti som faktiskt talat om att kejsaren är naken – att SD finns och har ett faktiskt inflytande som ingen låtsas om. Alla har hittills vänt detta outtalbara parti ryggen. MEN, hur bra har “vi-vänder-ryggen-å-dem-och-deras-politik” egentligen fungerat. Och hur lite eller mycket har deras vågmästarroll egentligen spelat roll under denna mandatperiod. Hur många gånger har regeringen resp oppositionen fått “hjälp” av SD.

Vad händer när vi vänder ryggen till och “markerar”? Inget, eller snarare SD växer i opinionen och ingen provtrycker deras förslag. Deras ekonomiska politik är i det närmaste socialistisk, deras invandringspolitik är onämnbart usel, jämnställdhetspolitiken är ett skämt. Men har detta framkommit? Nej. Den enda som kommer fram är att vi inte talar med dem.

Många moderater har på senare tid gjort förtjänstfulla insatser i debatter med SD i olika fullmäktigeförsamlingar. Där det framgått att vi vill något annat.

Det är bara så vi kommer monstret in på livet. Genom att låta dem förklara vad de pysslar med och sedan visa att VÅRT alternativ är betydligt bättre. Men om vi inte vet hur de tänker (eller inte tänker) så gissar vi.

Det är dags att utmana SD, inte förhandla med, inte samarbeta men UTMANA deras politik och deras väljare. Att möta dem med tystnad går inte. Sedan kan jag säga att jag ser svårigheter. Det finns på många ställen SD-företrädare som nog är en kakbit att ens prata med – har vi sett på ett antal uttalanden från dem i olika delar av landet. Men, VI måste tydligt peka på vad som är vår politik och vårt alternativ.

Kom igen nu moderater. Det ÄR bedrövligt att svensk politik har fött fram ett monster som SD, men nu är dags att ta av sig silkesvantarna i debatten. Dags att utmana.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *